Toon Hillewaere bindt strijd tegen bewakingscamera’s in Nieuwpoort aan

Redactie KW

Toon Hillewaere is niet tuk op bewakingscamera’s. Hij laat geen gelegenheid onbenut om zijn ongenoegen te uiten. „Al jaren wijs ik op het gevaar voor misbruiken, om op vandaag te moeten vaststellen dat het in de regio van de Westkust allemaal nog veel erger geworden is”, zegt hij.

Het ziet er als een onschuldige straatlantaarn uit, maar in werkelijkheid gaat het om een gesofisticeerde bewakingscamera van de derde generatie en je vindt ze aan de Westkust op heel wat plaatsen. „Nergens staat een waarschuwingsbord en dat op een van de mooiste en veiligste plekjes in de regio : het marktplein, waar nog nooit een man werd vermoord of een vrouw verkracht, waar geen probleemjongeren rondhangen om auto’s in de fik te steken, en waar geen enkele massabetoging moet uiteengedreven worden noch wilde stakers met het waterkanon bewerkt. De laatste betoging die ik er geweten heb was tegen het plaatsen van kernkoppen in België en telde precies vier personen van wie één met hond en één met paraplu”, aldus Toon Hillewaere.

Aanslag op de privacy

„De voorbije vier jaar zijn er in de zone Politie Westkust _ Nieuwpoort, Koksijde en De Panne _ heel wat bijgekomen en ik stel me daarbij serieus vragen”, gaat Toon verder. „Ze worden overal geplaatst onder het mom dat ze de veiligheid verhogen en ons behoeden voor misdaden, maar het gaat ronduit om een aanslag op de privacy op verschillende vlakken. Ik heb er niets op tegen dat een financiële instelling een camera aan de voordeur plaatst, maar ik wil niet gefilmd worden buiten mijn weten om.”

(DVL)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier