Toogmarathon in Kortemark brengt 63.955 euro op voor Kom Op Tegen Kanker

© Kurt Desplenter
Redactie KW

De Toogmarathon die het voorbije weekend in een tent op de Markt van Kortemark werd georganiseerd, heeft niet minder dan 63.955 euro opgeleverd voor Kom Op Tegen Kanker. Da’s alweer 4.000 euro meer dan de vorige editie van twee jaar geleden.

Een groep idealistische tooghangers liet zich van zaterdag 15 uur tot zondag 15 uur vrijwillig opsluiten in een ‘kooi’ in een feesttent op de Markt van Kortemark en liet zich daarbij sponsoren voor het goede doel. Deze Toogmarathon, georganiseerd door Kortemark Komt Op Tegen Kanker, bracht in 1997 ‘maar’ een kleine 9.000 euro op maar groeide sindsdien bij elke editie. Niet alleen in centen, maar ook in activiteiten, want naast het toogzitten was er ook een loopwedstrijd, konden mensen een ritje maken in een sportwagen of een luchtdoop krijgen in een helikopter, lieten de sportievelingen zich zien op de spinning of de fietstocht en was er een kunstveiling in samenwerking met Ookunst. Ook eerder in het werkjaar hadden tal van verenigingen al acties op poten gezet voor de Kortemarkse afdeling van Kom Op Tegen Kanker.

Ongetwijfeld valt er de komende dagen en weken hier en daar nog een verdwaalde euro uit de lucht, waardoor Kortemark anno 2011 zal mogen afsluiten op een bedrag van zo’n 65.000 euro.

(FJA)

Een sfeerverslag in woord en beeld nu vrijdag in De Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Torhout.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier