Tony Coorevits overleden

Redactie KW

(UPDATE) In Wevelgem is Tony Coorevits overleden. De voormalige vlasboer, ex-voorzitter van KSK Wevelgem City en oom van ex-Miss België Annelien kwam de voorbije jaren vooral in het nieuws door een zaak van valsmunterij.

Coorevits sukkelde evenwel al een tijdje met zijn gezondheid. Een thuisverpleegster vond hem dood in zijn bad, Coorevits werd 50 jaar. Tony Coorevits was de laatste maanden een gebroken man. In maart vertelde hij de rechter nog dat hij de jongste jaren twee hersenbloedingen en drie tromboses overleefde, toen die vroeg waarom hij een klacht had ingetrokken.

Een dieptepunt was voor volksmens Tony augustus 2008. Speurders pakten hem toen op op de herenhoeve van aardappelhandelaar Johan Leyn in Izegem, volgens het gerecht als de dekmantel om een valsmunterij op te zetten. Nagenoeg vier maanden zou de Wevelgemnaar samen met de Izegemnaar in de gevangenis van Lantin in voorhechtenis worden opgesloten in het kader van het onderzoek naar deze valsemunterij, de zogenaamde zaak Gilbert Bodart. Het gerecht ging ervan uit dat Coorevits samen met Leyn, Bodart, twee Poolse technici en een Brit in de combine zat om valse biljetten van 50 euro te drukken. Harde bewijzen tegen de Wevelgemnaar zijn nooit gemaakt. De jaren daarna ging het Coorevits evenmin voor de wind. De vlasverwerkende sector was in crisis en de fiscus zat hem op de hielen. In 2009 werd z’n bvba failliet verklaard. In 2010 nam hij café ‘t Verzet over, maar een hersenbloeding dwarsboomde ook die plannen.

(FV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier