Tony Coorevits nog een maand in de cel

Redactie KW

De Kamer van Inbeschuldigingstelling (KIB) in Luik is ingegaan op het beroep dat het parket aantekende tegen de vrijlating van de Wevelgemse vlashandelaar Tony Coorevits. De raadkamer oordeelde op vrijdag 24 oktober nochtans de aanhouding van de Wevelgemnaar niet meer te verlengen. Tegen de vrijlating ging het parket van Luik meteen in beroep.

Zodus blijft Tony Coorevits nog een maand in de gevangenis van Lantin. De ex-voorzitter van KSK Wevelgem City is ondertussen al twee maanden van zijn vrijheid beroofd in het kader van het onderzoek in een zaak van valsmunterij. Daarin duikt ook de naam van ex-Standardkeeper Gilbert Bodart op. Hij was twee seizoenen ook de sportieve coach van KSK Wevelgem City.

„Straks zit mijn cliënt drie maanden in voorhechtenis. Alsof hij de grootste misdadiger is. Begrijpe wie kan. Hij heeft echter nog nooit geld gedrukt. Tony Coorevits heeft ook een blanco strafregister,” zegt zijn advocaat Luc Gheysens uit Wevelgem. „Dit dossier wordt door het Luikse gerecht flink opgeblazen.”

Het gerecht stuurt ook rogatoire commissies naar Engeland, Bulgarije en Hongarije. In dezelfde zaak zijn ook nog steeds een Brit, twee Polen en twee Bulgaren aangehouden, net als Johan Leyn. Het was bij deze Izegemse aardappelhandelaar dat de speurders een drukmachine aantroffen. (JPT)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weekbode De Leie) van 7 november 2008.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier