Tonnagebeperking in Sint-Eloois-Vijve wordt beter aangeduid

Redactie KW

De eind vorig jaar ingevoerde tonnagebeperking in de dorpskom van Sint-Eloois-Vijve zal door het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) beter worden aangeduid. Dat antwoordde de Waregemse verkeersschepen Kristof Chanterie (CD&V) in de gemeenteraad van dinsdagavond op een vraag van SP.A-oppositielid Mario Verhellen.

Verhellen trok zelf op onderzoek uit en nam foto’s om aan te tonen dat de tonnagebeperking lang niet door alle vrachtwagenchauffeurs wordt nageleefd. “Dat er nog altijd zijn die vanuit Wielsbeke en Wakken door Sint-Eloois-Vijve rijden, heeft te maken met een gebrek aan controle en is volgens mij voor een deel te wijten aan onvoldoende signalisatie in de aanpalende gemeenten. De politie heeft me laten weten dat truckchauffeurs die vanuit Wielsbeke de zone van de tonnagebeperking nemen niet kunnen worden beboet wegens ontbrekende aanduidingsborden.”

“De politie heeft in januari twee controles gehouden en zal dat van de maand opnieuw doen. Dit keer zal het niet meer bij een waarschuwing blijven. Overigens werden al enkele pv’s uitgeschreven”, reageerde burgemeester Kurt Vanryckeghem (CD&V).

Bord in Wakken staat verkeerd

Al voor de invoering van de tonnagebeperking vroeg het stadsbestuur aan AWV om de nodige voorsignalisatie te voorzien in Sint-Baafs-Vijve en Wakken, zegt schepen Chanterie. “In Wakken werd een bord gezet, maar op de verkeerde plaats. Afspraak is nu dat de verkeerde richting op de wegwijzers in de betrokken gemeenten wordt afgeplakt. Bovendien komen er goed zichtbare infoborden bij aan het kruispunt De Posterij in Sint-Eloois-Vijve zelf. En we zullen bedrijven waarvan de chauffeurs de regels aan hun laars lappen nogmaals aanschrijven.

De chauffeurs van Balta in Sint-Baafs-Vijve, bedrijf dat zich erg kantte tegen de invoering van een tonnagebeperking, zouden zich er overigens wel netjes aan houden.

(TVW)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier