Toneelgilde brengt massaspektakel in fruitbedrijf in Geluwe

Redactie KW

De koninklijke toneelgilde Onder Ons bestaat 75 jaar en dat wordt gevierd met eind deze maand vier voorstellingen. In een op het fruitbedrijf van Lode Demyttenaere in de Kerkhofstraat alvast ongewone locatie. Het wordt een massaspektakel.

Tijdens een door de stad aangeboden receptie in het gemeenschapscentrum De Gaper vond zaterdagavond het eerste luik van de viering van het jubileum plaats. Voorzitter Patrick Roze ontving er van schepen Hendrik Ingelbeen namens het stadsbestuur een herinneringsdiploma. De vertegenwoordiger van Open Doek (Amateurtoneel Vlaanderen) had een oorkonde mee. Evenals een legpenning vanwege Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege.

Toneel tussen fruit

De vier voorstellingen vinden plaats op zaterdag 28 april, zondag 29 april, maandag 30 april telkens om 20 uur en op dinsdag 1 mei om 18 uur. Of vier op een rij in een verlengd weekend. De komedie van William Shakespeare werd bewerkt door Jo Lottegier. Hij regisseert het massaspektakel. De regisseur is afkomstig uit Voormezele en woont in Zonnebeke.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier