Tommelein en Dedecker bekvechten over zitpenning

Redactie KW

Op het einde van de gemeenteraad 25 maart liet Bart Tommelein zijn ongenoegen merken over uitspraken van Jean-Marie Dedecker, die in een krant had gezegd dat de gemeenteraadsleden poen scheppen in de commissies. Dedecker schoot met scherp terug en beschuldigde Open VLD ervan poen te scheppen op zijn rug.

De Oostendse gemeenteraad eindigde met een knal. Als voorzitter van de gemeenteraad liet Bart Tommelein (Open VLD) zijn ongenoegen blijken over de uitspraken van Jean-Marie Dedecker, die in een krantenartikel had gezegd dat heel wat raadsleden de gemeenteraadcommissies bijwonen om poen te scheppen. “Gemeenteraadsleden scheppen geen poen in de commissies. Meer nog, wie alles samentelt, merkt dat de raadsleden die zich inzetten niet uit de kosten geraken. Mag ik u er trouwens aan herinneren dat de raadsleden in Oostende nu minder krijgen als ze een commissie bijwonen dan vroeger?”, aldus Tommelein, die benadrukte dat hij het grootste respect heeft voor die gemeenteraadsleden die nationaal niet actief zijn en zich ten volle inzetten voor de eigen stad.

Jean-Marie Dedecker counterde hard: “Ik heb gezegd dat de Open VLD-raadsleden poen komen scheppen. Meer nog, Open VLD pakt poen op mijn rug. Toen ik uit de fractie gestapt bent, hebt u in de pers gezegd dat u het bedrag die mijn zitpenningen opleveren naar mij zou doorstorten. Ik heb die artikels nog en kan dat zwart op wit bewijzen. We zijn nu bijna zes jaar verder en ik heb dat geld nog nooit gezien…”

“Hier ga ik niet op in”, antwoordde Tommelein. “U wil enkel een persoonlijk robbertje uitvechten met uw vroegere fractie. Uw uitspraken zijn manifest onjuist.”

“Uw geheugen is wel heel kort. Ik zal de bewijzen volgende keer zwart op wit meebrengen en aan iedereen tonen”, besloot Dedecker.

(SRA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier