Tomas Van Den Spiegel verslaat Magali Cobbaert in finale De Slimste Mens

Redactie KW

Tomas Van Den Spiegel won donderdagavond de finale van ‘De Slimste Mens ter Wereld’ op Vier. De Oost-Vlaamse Bruggeling die bij BC Oostende basket, haalde het in de razend spannende finale van de Oostendse Magali Cobbaert.

Donderdagavond schopte de basketter van BC Oostende het tot winnaar in de veelbekeken televisiequiz De Slimste Mens ter Wereld op Vier. In de slotuitzending haalde hij het van Studio Brusselstem Otto-Jan Ham en de tot voor kort onbekende Magali Cobbaert.

Tomas Van Den Spiegel versloeg de Oostendse in een spannende finale: in 26 seconden kon hij nog vier trefwoorden geven over Beaulieubaas Roger De Clerck, voldoende voor de overwinning. De boomlange Tomas Van Den Spiegel – 214 centimeter groot – hield nog net twee seconden over en was de verdiende winnaar.

Focus

De basketter was opgelucht na de zege. “Ik vond de opnames veel slopender dan gedacht, maar ben ontzettend blij dat ik eens heb mogen proeven van deze wereld. Ik zou het meteen opnieuw doen”, reageerde hij na afloop. Maar dat is niet het begin van een mediacarrière, klinkt het. “Ik sluit niets uit, maar voorlopig ben en blijf ik basketter.”

De Oostendse Magali Cobbaert toonde zich een waardige verliezer. “Ik was niet gebrand op de overwinning, maar als ik dan toch moest verliezen, dan nog het liefst van Tomas. Zijn focus is bewonderenswaardig. Hij is enorm gedreven…”

Negende winnaar

Tomas Van Den Spiegel is de negende winnaar van de quiz die dit seizoen voor het eerst te zien was op Vier. Vorige winnaars waren Alain Grootaers, Stany Crets, Bert Kruismans (die tussendoor ook ‘Allerslimste Mens’ werd), Wouter Deprez, Steven Van Herreweghe, Annelies Rutten, Freek Braeckman en Linda De Win.

In het eerste seizoen op Vier – daarvoor was de quiz te zien op Eén – haalde De Slimste Mens ter Wereld gemiddeld 827.764 kijkers per aflevering. De eerste aflevering (gemiddeld 1.045.764 kijkers) lokte de meeste kijkers, maar ook tijdens de finaleweek werd de kaap van een miljoen kijkers een paar keer gerond.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, edities Brugsch Handelsblad en De Zeewacht.

Tomas Van Den Spiegel verslaat Magali Cobbaert in finale De Slimste Mens

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier