Tom Toye uit Moen loopt 224 km door de woestijn voor het goede doel

Redactie KW

Van 4 tot 14 april neemt Moenenaar Tom Toye deel aan de ‘Marathon des Sables’ in de woestijn in het zuiden van Marokko. Hij koppelt zijn deelname aan een fondsenwerving voor het Kinderkankerfonds. We polsten even naar zijn vooruitzichten.

Via zijn vriendenkring maakte Tom kennis met de woestijnwedstrijd. “Hier geraakte de wedstrijd bekend door de deelname van Tom Waes”, weet hij. “In september jongstleden stuurde ik online mijn kandidatuur in voor deelname. Na het vervullen van tal van administratieve formaliteiten kreeg ik de bevestiging voor deelname. Naast het inschrijvingsgeld van 2.900 euro onderging ik ook een medische check-up. Ondertussen ben ik volop gestart met de voorbereiding. Ik loop zes dagen op zeven, tijdens de week 10 tot 15km en in het weekend 20km of een marathon. Ik ga ook regelmatig trainen op de Kluisberg om aan te passen aan het ritme en het niveauverschil dat er ook in de woestijn zal zijn.”

De onderneming doet Tom niet alleen om zijn eigen fysieke grenzen af te tasten, maar ook om fondsen in te zamelen voor het goede doel. Via Tom Vandenborre legde ik contacten met het Kinderkankerfonds in Gent. De uitdaging komt dan ook ten goede aan die organisatie. Ondertussen is mijn sponsordossier klaar en kreeg ik al diverse toezeggingen, onder andere van mijn werkgever. De onkosten voor deelname neem ik volledig voor mijn rekening. Zo gaat iedere cent sponsoring naar het Kinderkankerfonds. Eventuele potentiële sponsors kunnen contact met mij opnemen via tom.toye@hotmail.be.”

(RR)

Lees meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Gaver

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier