‘Tom Spier’ uit Kortrijk bedreigde politieagenten met spade

© NSK
Redactie KW

De 48-jarige Tom Debaillie – beter bekend onder zijn roepnaam ‘Tom Spier’ – riskeert vier maanden celstraf nadat hij in april vorig jaar twee agenten met een spade aan zijn ouderlijk huis in Kortrijk bedreigde. De man, die wereldkampioen fitness was, verscheen woensdagmorgen voor de Kortrijkse rechter. Het vonnis volgt op 15 februari.

Op 4 april verleden jaar verstoorde Tom Debaillie in de woning van zijn ouders in Kortrijk de orde. Hij was daarvoor gaan stappen en het liep wat uit de hand. Een ter plaatse gekomen politieploeg bedreigde hij met een spade. De man werd opgepakt en vloog weer achter de tralies. Het openbaar ministerie vraagt – onder meer voor weerspannigheid – vier maanden cel en een geldboete.

Volgens zijn advocaat herpakt de beschuldigde zich. “Alle feiten gebeurden onder invloed van alcohol. Als de drank in de man is, zit de wijsheid in de kan. Hij houdt zich aan alle voorwaarden en woont intussen in het ouderlijk huis bij zijn vader in.” De rechter velt op 15 februari het vonnis. (LVA)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie Kortrijks Handelsblad

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier