Tom Soetaers (KV Kortrijk) wil opnieuw plezier beleven aan het voetbal

Redactie KW

Vijf jaar geleden speelde hij nog samen met Zlatan Ibrahimovic en Rafaël van der Vaart, tegenwoordig is hij de ploegmaat van – met alle respect – Bram De Ly en Brecht Verbrugghe. De ommekeer moet enorm zijn voor middenvelder Tom Soetaers, voorlopig de meest in het oog springende transfer van KV Kortrijk.

„Ik voel me zeker niet te goed om voor Kortrijk te voetballen. Integendeel, ik ben blij dat ik deze kans heb gekregen van KVK”, klinkt het bij de middenvelder, die op 21 juli 29 jaar wordt.

“Vlaanderen is Vlaanderen hé. Het is voor mij iets verder met de wagen rijden, en het is hier net iets kleiner dan in Genk. Maar dat speelt allemaal geen rol. Het zijn de resultaten die tellen. En Genk is vorig jaar toch ook maar op de achtste plaats geëindigd, niet ?”

Bij KV Kortrijk wordt in ieder geval veel van de linkermiddenvelder verwacht. „Ik hoop wel dat iedereen er rekening mee houdt dat ik quasi een jaar niet gevoetbald heb. Laat de verwachtingen dus niet meteen te hoog liggen. Ik merk wel dat ik stilaan in het goede ritme geraak, op training gaat het steeds beter. Ik hou het wel nog altijd simpel tijdens de oefensessies en doe zeker niet gek. Het komt er nu vooral op aan om niet geblesseerd te geraken. Op die manier kan ik verder vertrouwen opdoen. Ik ben iemand die een constante moet zoeken en dat kan alleen maar door veel te spelen.”

Georges Leekens is voor Tom Soetaers geen onbekende. Toen de Vlaams-Brabander bij Roda JC voetbalde, was Leekens er trainer. „Al zat ik toen vaak op de bank, ik had een goed gevoel bij hem. Hij is een heel goede trainer, hij weet perfect hoe hij zijn spelers moet opladen voor een wedstrijd. Als ik Leekens nu vergelijk met pakweg een zestal jaar geleden, dan concludeer ik dat hij nagenoeg dezelfde is gebleven, zowel op als naast het veld. Af en toe een grapje tussendoor, maar keihard werken hoort er ook nog altijd bij.” (Christof Decraene)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Kortrijks Handelsblad) van 10 juli 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier