Tom Sap moet plaatselijke Open VLD weer op de sporen krijgen

Redactie KW

In september 2007 richtten Alveringem en Lo-Reninge gezamenlijk een lokale afdeling van Open VLD op, met Joachim Vanspeybrouck als voorzitter. Maar meer dan een oprichtingsvergadering is er evenwel nooit geweest. Nu, twee en een half jaar later, waait er een voorzichtige nieuwe wind doorheen de vereniging, onder leiding van de nieuwe voorzitter Tom Sap uit Hoogstade.

“In mei 2009, op het grote VLD-voorzittersdebat in Ieper, werd ik na afloop even apart genomen door Sabien Battheu en Laurent Hoornaert”, vertelt Tom Sap. “Of ik interesse had om in het bestuur te komen, vroegen ze mij, en dat zag ik wel zitten.

Eerste vergadering achter de rug

Ruim een maand geleden hebben we een eerste vergadering gehad : Sabien, Laurent en het nieuwe bestuur dat bestaat uit Patrick Donck, Ignace Lootvoet, Wilfried Marico en Chris Vankemmelbeke uit Lo, en voor Alveringem Fernand Criem uit Stavele, en ikzelf. Onze eerste opdracht is nu om de vereniging uit te bouwen met nieuwe leden en op tijd en stond een activiteit op poten te zetten. Nog te veel leden zijn bij andere gemeenten aangesloten. Deze mensen hopen we nu terug te halen.”

Gemeentepolitiek

Of er al verdere plannen zijn ? “Neen”, stelt Tom. “We zijn pas heropgestart en al onze energie gaat nu naar de organisatie van onze Open VLD-receptie op 18 maart in De Kwelle. Uiteraard wil ik voortaan met iets meer dan gewone belangstelling de gemeentepolitiek van Lo en Alveringem volgen.”…

(AB voor kw.be)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Wekelijks Nieuws Kust) van vrijdag 5 maart 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier