Tom Boonen deelde meer dan 1000 handtekeningen uit op Gullegem Koerse

Redactie KW

Wat de organisatoren hadden gehoopt, is uitgekomen. De comeback van Tom Boonen lokte 30.000 wielerfans naar de Koningin der Kermiskoersen. De wielrenner heeft meer dan 1000 handtekeningen uitgedeeld volgens de organisatoren.

„Het mooie weer zal er ook wel voor iets tussen zitten, maar we moeten er geen doekjes om winden. Tom Boonen is na de hele heisa populairder dan ooit”, grijnst een tevreden organisator. Carlos Demeulemeester, koersdirecteur

Het jonge en vrouwelijke geweld drumde zich tussen de massa om een handtekening van Tommeke te veroveren. Mieke Vandewalle van drukkerij Herman en Mieke Claus van schoonheidssalon De Parel konden een handtekening bemachtigen.

„Hij blijft een grote wielrenner, we zijn zot van hem”, schreeuwen ze het uit. Terwijl de dames een handtekening veroveren, baant een jongetje van acht jaar zich een weg tussen de joelende fans tot bij Tom Boonen en vraagt hem wat hij van de koers verwacht. Boonen is even in zijn mond geblazen, maar Mieke Vandewalle is hem voor. „Winnen, je moet de koers winnen. We laten je niet vallen”, gilt ze. (Xaco)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (edities De Weekbode Izegem en De Weekbode De Leie) van 5 juni 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier