Toespraak Elf Juli viering zorgt voor verdeeldheid in Kortrijk

Redactie KW

De feesttoespraak voor de Elf Juli viering van Vlaams minister-president Kris Peeters zorgde in Kortrijk voor verdeeldheid. Niet iedereen ging akkoord met zijn uitspraken over Brussel-Halle- Vilvoorde. Het is traditie dat de Vlaamse Minister-President op de vooravond van de feestdag van de Vlaamse Gemeenschap de stad van de Gulden Sporen slag bezoekt.

Nog deze maand is de splitsing van BHV eindelijk een feit. Kris Peeters somde op wat er straks allemaal voor Vlaanderen verandert. Maar een deel van het publiek verweet hem dat de Vlaamse politici te veel hebben toegegeven bij de onderhandelingen over de splitsing.

Voor zijn toespraak in het Kortrijkse stadhuis woonde de minister-president de plechtigheid bij op de Groeningekouter. Geen symbolischer plaats om de Elf Juli viering te starten dan aan de voet van de maagd van Vlaanderen. Hier in de omgeving werd in 1302 door de Vlaamse steden met succes slag geleverd tegen een Frans ridderleger. Dat is voor de Vlamingen de dag bij uitstek om stil te staan bij de uitdagingen waar ze voor staan.

(B.V.)

Meer vanavond op WTV & Focus vanaf 18u00. Bekijk het nieuws ook op www.focus-wtv.tv

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier