Toeschouwer kritiek na aanrijding door racewagen Hans Thiers uit Knokke

Redactie KW

(MET VIDEO) Op het racecircuit van Zolder, in Limburg, is een dramatisch ongeval gebeurd tijdens een Belcar-wedstrijd. Hans Thiers uit Knokke reed in de pitstraat met z’n Ferrari enkele omstaanders aan. Het gevolg van een technisch defect aan de remmen. Er vielen drie gewonden, onder wie één iemand nog altijd in kritieke toestand verkeert.

Een dag na het ongeval in Zolder is Hans Thiers, broer van Frank, nog té aangeslagen om over het ongeval te praten. Frank Thiers, die klaarstond om het stuur van z’n broer over te nemen, vertelt wat er precies gebeurd is.

“Op het moment dat Hans mij passeert, grijp ik normaal de deur vast om hem te helpen uitstappen en in de wagen te springen. Passeert hij plots gewoon en rijdt hij gewoon door. En ja, die had op de rem getrapt en niks gebeurde.”

Vragen over veiligheid

Een technisch defect aan de remmen is dus de oorzaak van het zware ongeval. De Ferrari raakt twee omstaanders waaronder een Nederlandse toeschouwer. Het ongeval doet in elk geval opnieuw vragen rijzen over de veiligheid in de autosport. De broers Thiers nemen alvast maatregelen.

“We gaan natuurlijk het hele systeem van onze wissel veranderen. Dat er zich voor de wagen geen teamchef meer bevindt. Maar dat we het doen met een paneel met een stok zodat we op afstand staan. En we gaan vanaf nu ergens een band spannen, dat er een uitloopstrook is, moest de wagen zonder remmen vallen, dat hij terug de baan op kan. De reglementering daarrond zal waarschijnlijk binnen de Belgische autosport ook veranderen.”

(JV/DV)

Toeschouwer kritiek na aanrijding door racewagen Hans Thiers uit Knokke

Bekijk hier de reportage

Meer in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18u00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier