Toeristische sector aan de kust matig tevreden over herfstvakantie

Redactie KW

De toeristische sector aan de kust is matig tevreden over de herfstvakantie. De commerciële logies zaten matig vol en ook veel tweedeverblijven waren bezet. Daardoor was er veel volk aan de kust.

“Het weer zat de hele week mee, maar het moment waarop 1 november valt in de herfstvakantie is minder gunstig”, zegt Pieter Koten, regiomanager bij Westtoer.

“We ontvingen veel goede reacties”, zegt Koten. “Het weer zat mee en dus konden de verblijfstoeristen zich ontspannen. Enkele badplaatsen organiseren evenementen rond Halloween. Exacte cijfers zijn er nog niet. Maar die evenementen kunnen toeristen stimuleren om één of meerdere dagen naar de kust af te zakken.”

De financiële crisis laat zich volgens Koten nog niet voelen aan de kust. “Wie een buitenlandse reis boekte, zal die niet hebben geannuleerd. Voor het effect van de crisis op de boekingen aan de kust is het nog te vroeg. We houden de volgende maanden ook extra de bestedingen van de toeristen in het oog. De kans bestaat dat de toeristen aan de kust minder uitgeven door de crisis. Bijkomend studiewerk moet dat uitwijzen of weerleggen.”

De toeristische sector kijkt nu uit naar het weekend van 11 november. De logiesbedrijven hopen alvast op gunstig weer zodat de mensen geprikkeld raken om aan de kust enkele dagen te ontspannen. (bel)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier