Toeristische sector aan de kust klaagt niet

Redactie KW

De toeristische sector aan de kust is tevreden tot matig tevreden over de zomervakantie. Dat blijft uit een rondvraag bij diverse takken van de sector. Algemeen is juli beter dan augustus. Grote uitzondering zijn de attracties. Sea Life Blankenberge spreekt van een kwart meer bezoekers dan in de zomervakantie vorig jaar. De horeca is tevreden, maar hoopt nog op een goede septembermaand.

De stranduitbaters zijn het minst positief door het mindere weer eind augustus. “Voor cijfers is het nog te vroeg”, zegt directeur Peter Capelle van Toerisme De Panne. “Maar we horen niet klagen. Zelf hebben we meer bezoekers mogen ontvangen aan onze balie. Dat wijst op een goede opkomst van vooral dagtoeristen. Ook de opkomst op onze evenementen was zeer goed. Nu is het hopen op een goede septembermaand. Dat is de maand van de senioren en zij kennen een interessant bestedingspatroon.”

“Met het zonnige en warme weer in juli zijn we goed gestart”, zegt
voorzitter Bart Boelens van Ho.Re.Ca Middenkust. “Sinds half augustus is de grote drukte weggevallen door het minder gunstige weer. De weekends blijven goed, maar de midweek scoort minder. Vorig jaar maakten die het verschil. Om de omzet te vergelijken, is het nog te vroeg. Het is daarvoor ook wachten op september. Die rekenen we ook nog bij het hoogseizoen door de aanwezigheid van veel tweedeverblijvers en senioren.”

Op het strand zit het hoogseizoen er eind augustus op. “We mogen niet klagen”, blikt Nick Laridon van de uitbating Soleado Rood in
Knokke-Heist terug. “Juli was top, augustus minder. We zijn gematigd tevreden omdat het voorjaar ook niet super was. Naast het weer speelt ook de crisis mee. De strandgangers gaan minder snel over tot het huren van zetels als het weer voor de hele dag niet zeker is. Dat was de voorbije jaren anders. Ze nemen geen risico meer. We hopen nu nog op enkele mooie dagen in september.”

Wim Wauters van Sea Life Blankenberge staat dezer dagen op sommige uren aan de ingang om de mensen te overtuigen op een rustiger moment terug te keren. “In juli kenden we al een stijging van het aantal bezoekers. Voor augustus gaan we richting 35 procent meer. Het was voor ons een drukke zomer met vermoedelijk een kwart meer bezoekers. Ook bij Earth Explorer in Oostende was het deze zomer drukker.” (Belga)


Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier