Toeristische kaart verbindt Eurometropool

Redactie KW

Eurometropool, het grensoverschrijdend gebied tussen Rijsel, Kortrijk en Doornik brengt een toeristische kaart op de markt. Alle musea, shoppingcentra en erfgoed van de drie regio’s zijn in de kaart opgenomen. Bedoeling is dat de drie partners en de inwoners van de regio’s elkaar beter leren kennen. De toeristische kaart is het eerste concrete project van de Eurometropool. Ze wordt verdeeld in alle toeristische diensten van onze provincie.

“Wij denken veel te vaak aan het buitenland, maar we hebben het buitenland bij ons in de achtertuin. Dat moeten we beseffen. Even de grens over met de fiets is niets meer. Daar willen we met de Eurometropoolkaart aan helpen. Al die kleine en grote schatten, die moet je leren ontdekken”, zegt Stef Van De Meulebroucke, directeur-generaal van de Eurometropool.

Fier

De Eurometropool werd twee jaar geleden opgericht en bestond hoofdzakelijk in theorie. De nieuwe kaart is het eerste concrete project en daar is de werkgroep toerisme van de Eurometropool best fier op.

De kaart wordt op 100.000 exemplaren uitgegeven. Een volgend project van de Eurometropool is wellicht een fietsroutenetwerk aan Noord-Franse kant. (BDJ)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus-WTV vanaf 18 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier