Toeristische borden langs autowegen: alle borden blijven. Roeselare krijgt er ook een

Redactie KW

Alle steden en regio’s in West-Vlaanderen die een toeristisch bord langs de autoweg hadden, krijgen straks ook nieuwe borden. Roeselare die er nog geen had, krijgt er nu ook een. Dat heeft de Vlaamse regering beslist. Aanvankelijk dreigden enkele West-Vlaamse steden en regio’s hun bord te verliezen.

Er komen langs de E40, de E17 en de E403 nieuwe toeristische borden. Aanvankelijk dreigden – u weet wel, die bruine borden met logo’s van steden en regio’s – Diksmuide, Koksijde en Nieuwpoort hun bord te verliezen. Maar de twee kustgemeenten en Diksmuide behouden hun bord.

Er komt er in West-Vlaanderen zelfs een bord bij: Roeselare was vragende partij voor een toeristisch bord langs de E403 en de stad krijgt nu zijn bord. Roeselare voldoet blijkbaar aan de criteria en aarzelde zelf ook nooit om zijn troeven naar voren te schuiven : er zijn Rodenbach, het nationaal Wielermuseum, er is het kasteel van Rumbeke en er zijn de… Batjes.

De bruine borden worden overal vervangen door nieuwe en ook de logo’s worden nieuw ontworpen. Er komen straks borden voor de Westhoek, de Leiestreek, het Brugse Ommeland en de Kust. En verder krijgen Brugge, Diksmuide, Ieper, Koksijde, Kortrijk, Nieuwpoort, Oostende en Veurne nieuwe borden.

De regering heeft evenwel voor het toekennen van de borden meer criteria gebruikt. De steden en gemeenten moeten aan ten minste 5 van de 8 criteria voldoen: naast de toeristische attracties (minimum 2) moeten de gemeenten en steden ook minimum 55.000 overnachtingen realiseren, beschikken over 15 beschermde landschappen, 90 beschemde monumenten tellen, minimum 9 verblijfsinstellingen hebben, tenminste 30 procent buitenlandse overnachtingen tellen etc.

(JG, GF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier