Toeristen verkennen Brugge al joggend

Redactie KW

Joggen is weer in. Dat bewijzen de deelnemersaantallen van grote loopevenementen in ons land. En in Brugge spelen ze daar nu handig op in met een tourist run. De naam zegt het zelf: daarbij leren de toeristen de stad al joggend kennen.

En weg zijn ze: een gids en enkele toeristen voor een joggingtoertje door het centrum van Brugge. Het parcours brengt hen langs de plaatsjes waar niet-Bruggelingen bijna nooit komen. Initiatiefnemer Thomas Pertry kwam op het idee voor de touristrun toen hij op huwelijksreis het meest van de omgeving ontdekte tijdens zijn ochtendlijke looptochtjes. Want hoe vreemd het ook klinkt, tijdens het lopen heb je wel degelijk de tijd om goed rond te kijken en te genieten.

Geoefend

De tourist run is telkens ‘s morgens om 9 uur of ‘s avonds om 6 uur, wanneer het wat rustiger is in de stad. Het parcours is bijna 10 kilometer lang; je bent dus best een al wat geoefend loper. Jogging voor toeristen is nog niet zo bekend in ons land, maar al heel populair in grote Europese steden zoals Parijs, Amsterdam en Barcelona.

(T.N./A.D.)

Meer in het nieuws vanavond vanaf 18u00

Toeristen verkennen Brugge al joggend

Bekijk hier de reportage

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier