Toeristen straks misschien gratis op kusttram

Redactie KW

De burgemeester van Bredene stelt voor om toeristen die deze zomer voor één week aan onze kust boeken gratis de kusttram kunnen nemen. Willy Vanhooren deed zijn voorstel tijdens het overleg met de kustburgemeesters over het nieuwe beheersplan over recreatie en toerisme aan de kust. Zowel Westtoer, de toeristische dienst van de provincie als de openbare vervoermaatschappij De Lijn zien dat voorstel wel zitten.

Vakantiegangers die aan de kust een verblijf van één week reserveren kunnen straks misschien gratis met de tram tussen Knokke en De Panne sporen. Volgens de Bredense burgemeester Willy Vanhooren kan dat in tijden van crisis de doorslag geven om voor de kust te kiezen als vakantiebestemming. “Als je straks op vakantie gaat, maak je de rekening. Ik denk dat het een extra troef zal zijn om naar onze kust te komen en hier te verblijven”, zegt burgemeester Willy Vanhooren.

3,5 miljoen reizigers

De Lijn ziet het voorstel wel zitten. De kusttram is al jaren een succes tijdens de zomermaanden. Vorig jaar namen in juli en augustus 3,5 miljoen reizigers de tram. Eén van de oorzaken van dit succes is het gebruiksgemak en de klantvriendelijkheid.
“Wij werken al enkele jaren samen met de grootste toeristische attracties aan de kust waarbij we combinatie biljetten aanbieden. Nu al zijn er een aantal hotels die arrangementen aanbieden met een dagticket voor De Lijn”, zegt Dirk Schockaert van De Lijn.

Overeenkomst voor de zomer

Willy Vanhooren wil dat Westtoer en De Lijn daar nog voor de zomer een overeenkomst over afsluiten. “Het is moeilijk om in te schatten hoeveel mensen er hier voor 1 week verblijven. De gemiddelde duur is bijna 3 nachten, maar over de tijdsduur van het voorstel is het nog te vroeg om daar specifiek voorwaarden aan te kleven”, zegt Pieter Koten van Westtoer.

De Bredense burgmeester pleit ook voor meer eenvormigheid en een meer op elkaar afgestemde presentatie van de verschillende toerismebureaus aan de kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier