Toeristen kunnen stad ontdekken met segway

In Brugge kan je voortaan de stad verkennen met een Segway.
Redactie KW

Er bestaan heel wat mogelijkheden om de toeristische stad Brugge te leren kennen, maar de meest moderne manier is wellicht met een segway. Een segway is een elektrisch toestel dat heel wendbaar is. De gebruiker bestuurt het apparaat door het verplaatsen van zijn lichaamsgewicht. De segway is niet nieuw, de toertochten in Brugge met een segway zijn dat wel. Oostende lanceerde twee jaar geleden al een gelijkaardig initiatief, maar dat is nu stopgezet.

Toen Arend en Charles op vakantie waren in Thailand, kwamen ze voor het eerst in contact met een segway. Een Amerikaan met knieproblemen had zijn persoonlijk toestel mee op vakantie. De twee Nederlanders waren onder de indruk van de wendbaarheid van het ding en wilden er wat mee aanvangen. Hun oog viel op Brugge. “We laten de mensen de andere kant van Brugge zien. Brugge langs de Vesten, de molens, het Sint-Annakwartier, eventueel ook avondtours”, zegt Charles van Vliet van Segway Brugge.

Een rit met een segway is heel eenvoudig. Na een paar minuten heb je de techniek onder de knie. Een tocht met een segway duurt ongeveer twee uur, een halfuur oefenen inbegrepen. De tocht gebeurt altijd onder begeleiding. Om te mogen meerijden moet je 16 jaar zijn, minstens 45 kilogram wegen, niet zwanger zijn en geen hakken of sandalen dragen. Huisdieren zijn wel toegelaten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier