Toerisme Westhoek en Frans-Vlaanderen denken aan permanente structuur

Redactie KW

De toeristische partners in de Westhoek en Frans-Vlaanderen denken eraan om een permanente structuur op te richten voor grensoverschrijdende imagovorming en projecten.

Het grensoverschrijdend project ‘Westhoek zonder Grenzen’ startte begin 2009 en loopt nog tot eind 2013. Bedoeling was het versterken van de grensoverschrijdende samenwerking in de toeristische sector en op die manier de economische impact te vergroten. Dat werd mogelijk gemaakt dankzij Europese subsidies in het Interreg IV-kader.

Die subsidies, een bijdrage van 1,5 miljoen euro op een totaalinvestering van 4,5 miljoen euro in de regio, vallen nu weg. “Dat kan een uitdaging worden”, aldus Jurgen Vanlerberghe (sp.a), schepen van Toerisme in Poperinge. “Maar we moeten tonen dat we het menen. Ik denk daarbij aan een permanente structuur met eigen middelen ter bevordering van het grensoverschrijdende toerisme.” Het idee van Vanlerberghe kreeg bijval van onder meer de burgemeester van het Franse Cassel.

Zeker vervolg voor Weekend van het Volkscafé

Dat ‘Westhoek zonder Grenzen’ een succesverhaal was dat de onderlinge samenwerking heeft bevorderd, tonen de realisaties. Zo werd er vooral ingezet op onthaal, met onder meer nieuwe bezoekerscentra in Ieper en Hazebrouck, maar ook tal van ontdekkingscircuits en gezamenlijke brochures en evenementen. Zo kon de Westhoek al kwijt dat het Weekend van het Volkscafé, opgericht met Europese steun, zeker een vervolg krijgt in 2014.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier