Toerisme Vlaanderen verkoopt Villa Maritza in Oostende

Redactie KW

Toerisme Vlaanderen heeft Villa Maritza, een beschermd monument op de zeedijk in Oostende, openbaar verkocht voor 1,3 miljoen euro. Bart Versluys van Versluys Bouwgroep is de nieuwe eigenaar van het pand. Toerisme Vlaanderen zal de ontvangen middelen investeren in nieuwe toeristische infrastructuurprojecten.

Toerisme Vlaanderen kreeg het historische gebouw met de opvallende granieten gevel in een mengstijl van neorenaissance en neobarok in de schoot geworpen in 1991. Toerisme Vlaanderen richtte de bovenste twee verdiepingen in als kantoorruimte, met respect voor het historisch karakter van het gebouw en interieur. Op de beneden en eerste verdieping was tot vorig jaar een restaurant gevestigd.

Geen toeristische bestemming meer

Toerisme Vlaanderen verkoopt dit historisch gebouw nu omdat het geen toeristische bestemming meer heeft, zeker niet nadat de uitbater zijn restaurant had stopgezet. De kerntaken van het agentschap zijn de promotie en ondersteuning van het toerisme in Vlaanderen en toerisme in het bereik brengen van zoveel mogelijk Vlamingen, ook als zij bijvoorbeeld lichamelijke of financiële beperkingen ondervinden. Villa Maritza past niet in die kernopdracht. Om redenen van efficiëntie en logistiek comfort had het agentschap zijn kantoor aan de kust eerder al verhuisd naar het gebouw van de Vlootdienst van het Vlaams Agentschap voor Maritieme Dienstverlening en Kust, nabij het station van Oostende.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier