Toerisme Vlaanderen steunt toeristische initiatieven in Zonnebeke en Izegem

Redactie KW

Toerisme Vlaanderen geeft 300.000 euro aan de gemeente Zonnebeke voor de realisatie van een belevingsparcours in de Museumtuin van het Memorial Museum Passchendaele 1917. En stad Izegem krijgt voor de inrichting van oude fabriekssite Eperon d’Or 33.700 euro.

In het belevingsparcours in Zonnebeke worden loopgraven, collectiestukken en verschillende soorten gebouwen geïntegreerd, in een belevingsgerichte opstelling. Op die manier kan het unieke Eerste-Wereldoorlogerfgoed, dat nergens elders te zien is, optimaal bewaard, beheerd, onderzocht en ontsloten worden. Tegelijkertijd wordt het museum versterkt als unieke toeristische attractie, in de aanloop naar de voor het museum en de Westhoek erg belangrijke herdenking van 100 jaar Eerste Wereldoorlog (2014-2018).

Voor de toeristische ontsluiting van erfgoed subsidieert Toerisme Vlaanderen ook de inrichting van de site Eperon d’Or in Izegem. Deze is een belangrijke schakel in het Netwerk van Industrieel Erfgoed in de Leiestreek. De voormalige schoenfabriek is één van de ankerpunten van dit netwerk. Andere reeds betoelaagde sites zijn onder meer Transfo in Zwevegem en het Pompgebouw in Bossuit. Op de site in Izegem komen een toeristisch infopunt, een bezoekerscentrum over Izegem en de Leiestreek en een vaste museale tentoonstelling over de schoenen- en borstelnijverheid

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier