Toerisme Vlaanderen laat nieuw jeugdhotel optrekken in Brugge

Redactie KW

Toerisme Vlaanderen heeft zopas een overeenkomst met Algemene Ondernemingen Himpe ondertekend voor de bouw van een nieuw jeugdhotel in Brugge.

Toerisme Vlaanderen wil meer internationale rugzaktoeristen naar Vlaanderen halen met kwaliteitsvolle en betaalbare verblijfsinfrastructuur voor jonge toeristen. “De huidige jeugdverblijven in Vlaanderen zijn vaak verouderd en een grondige vernieuwing dringt zich op. De jonge toerist wil immers meer comfort in een jeugdherberg. Hij wil kunnen slapen in kleinere slaapzalen, hij verlangt een aantrekkelijk onthaal, moet op het internet kunnen surfen enzovoort”, zegt Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois.

Snuffel

Het jeugdhotel De Snuffel in Brugge is wat verouderd en voldoet niet langer aan de huidige vereisten inzake duurzaamheid en toegankelijkheid. De architectenbureaus Salens Architecten en Dugardyn tekenden het ontwerp voor het nieuwe hostel. Toerisme Vlaanderen investeert er ruim 5 miljoen euro in. “De realisatie van het nieuwe jeugdhostel is voorzien voor begin januari 2014.” De vzw Snuffel zal het nieuwe jeugdverblijf uitbaten.

(Belga/BS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier