Toerisme Vlaanderen heeft subsidies voor onder andere Kantmuseum, Westtoer en… het Plopsatheater

Redactie KW

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois en Toerisme Vlaanderen hebben vandaag bekend gemaakt welke toeristische impulsprojecten dit jaar kunnen rekenen op een subsidie. Toerisme Vlaanderen kent in totaal voor 8,8 miljoen euro subsidies toe aan 57 geselecteerde projecten.

Van de 132 ingediende dossiers ontvangen er 57 een subsidie, goed voor een totaal bedrag van 8,8 miljoen euro. 3,9 miljoen euro subsidie gaat naar de Vlaamse Regio’s, 2,6 miljoen euro subsidie gaat naar de Vlaamse Kunststeden-Brussel en projecten aan de Vlaamse Kust ontvangen 2,3 miljoen euro subsidie.

Heel wat centen voor ondersteuning oorlogstoerisme…

In Brugge krijgt het Kantmuseum een subsidie van 224.252 euro voor de uitbouw van een nieuw Kantmuseum in de gerestaureerde oude kantschool op de site Adornes in de Balstraat. In het kader van de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog krijgt Westtoer een subsidie van 424.576 euro voor de uitbouw en coördinatie van een performant bezoekersmanagement. Met de subsidie worden verschillende zaken ondersteund. Zo zullen onder andere de bezoekersstromen, het bezoekersprofiel en -gedrag in functie van het oorlogstoerisme onderzocht worden in functie van monitoring en eventuele bijsturing. De vzw Kustattracties krijgt een subsidie van 88.160 euro voor de bundeling van de dagattracties aan de Vlaamse kust tot een sterk toeristisch-recreatief netwerk.

De recreatieve ontsluiting van het Directeur Willemspark in Knokke-Heist krijgt een subsidie van 112.907 euro. Men kan er een dagje strand combineren met een bosbeleving. De uitbouw van het Ostend Convention Bureau in Oostende, dat de badstad internationaal moet profileren als perfecte gaststad voor congressen en dergelijke, krijgt een subsidie van 200.000 euro.

…maar ook geld voor yachtclub, golfclub en onderdeel van pretpark

De Brugse Zeil- en Yachtclub krijgt 200.000 euro voor een nieuwe jachthaven in Zeebrugge, even veel centen zijn er voor een nieuw clubhuis voor VVV Blankenberge en – toch wel opvallend – voor het nieuwe Plopsatheater in Plopsaland De Panne. AGB Koksijde vroeg en kreeg hetzelfde bedrag voor de bouw van een clubhuis en omgeving bij Golf Ter Hille. Bij het Impulsprogramma Vlaamse Regio’s vinden we naast Westtoer ook nog Stad Poperinge, dat een dikke 70.000 euro subsidies krijgt voor het project ‘Poperinge, hoofdstad van het goede leven 2014-2016’, en Wandelnetwerk Land van Streuvels, dat via een aanvraag van Westtoer 42.000 euro ontvangt.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier