Toerisme Torhout wil bezoekersaantal Kasteel Wijnendale opkrikken

Redactie KW

Onder het motto ‘Torhout, 1000 jaar gastvrijheid’ wordt op 1 april in de Sparrenstad het nieuwe toeristische seizoen ingezet. Het museum in het Kasteel Wijnendale haalde vorig jaar de beoogde kaap van de 10.000 bezoekers niet en dus worden alle zeilen bijgezet om in 2009 meer volk naar het kasteel en Torhout in het algemeen te lokken.

Schepen van Toerisme Servais Deroo windt er geen doekjes om. „De 9.368 mensen die in 2008 het Wijnendaalse kasteelmuseum bezocht hebben, volstaan niet”, zegt hij. „We willen dat aantal opkrikken. Onder aanvoering van Bart Hanson, ons nieuwe diensthoofd Toerisme Torhout, moet dat lukken.”

Het vernieuwde Wijnendaalse kasteelmuseum is op 2 juli 2006 opengegaan. De kostprijs voor de realisatie was niet minnetjes: 1,365 miljoen euro, grotendeels betaald door Europa, Vlaanderen en de provincie West-Vlaanderen, maar ook met 200.000 euro uit de stadskas. Dus is het logisch dat Torhout die investering op toeristisch vlak wil zien renderen. „Om het kasteelbezoek attractiever te maken, hebben we het bezoekerscircuit lichtjes uitgebreid”, zegt Bart Hanson. (Johan Sabbe)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie De Weebode Torhout) van 27 maart 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier