Toerisme Leiestreek pakt uit met Kunstzomer ’11 in Transfo Zwevegem

Redactie KW

Deze zomer organiseert Toerisme Leiestreek opnieuw zijn ‘Kunstroute Leiestreek’, waarbij je op diverse locaties kan kennismaken met het werk van kunstenaars uit eigen streek. Eén locatie wordt dit jaar wel centraal gesteld en dat is niet de minste : het centrum Transfo in Zwevegem.

In de centrale machinezaal van het centrum wordt er een hommage opgezet aan de Menense beeldhouwer Georges Dobbels, in combinatie met werk van hedendaagse kunstenaars. Op de ‘passerelle’ rond die zaal komt er een thematentoonstelling over de Leie. En ook op verdieping 4 en 5 van de indrukwekkende transformatortoren zullen allerhande kunstvormen te zien zijn.

Deze expo, waar 33 kunstenaars zullen aan meewerken, wordt voor het grote publiek meteen de eerste gelegenheid om het vernieuwde centrum Transfo eens van binnen te zien. Al is de renovatie van het gebouw en de 10 ha grote site nog lang niet rond. In de toekomst komt er over de site ook een fietsverbinding tussen de oude spoorberm (Guldenspoorpad) en de trekweg langs het kanaal Bossuit-Kortrijk. Langs dit kanaal komen er t.g.v. het 150-jarig bestaan van deze waterweg ook honderd palen met telkens vier grote cirkels op, die creatief zullen worden beschilderd door leerkrachten en leerlingen van de plaatselijke kunstacademies. (JRE)

Meer in Krant van West-Vlaanderen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier