Toerisme Kust : “Te vroeg voor doemscenario’s”

© Flickr / Bernt Rostad
Redactie KW

Westtoer vindt dat het nog veel te vroeg is voor doemscenario’s over het zomerseizoen aan de kust.

Het provinciebedrijf reageert daarmee op eerdere berichten die een zwak seizoen voorspellen voor de horeca en de appartementverhuurders. “Er is niemand gebaat met slecht nieuws over het komende zomerseizoen aan de kust”, aldus Geert Hoorens, regiomanager bij Westtoer. “Het voorjaar was inderdaad geen topper, maar laat die zomer nu maar rustig op ons afkomen.”

Minder boekingen

Eerder deze week waren er berichten dat de hotels en woningverhuurders 10 tot 15 procent minder boekingen binnenkregen. “Dat zal kloppen, maar dat hoeft niet te betekenen dat dat een drama is. Ik krijg nu al de vraag hoeveel zaken er failliet zijn gegaan, terwijl het drukste seizoen nog moet beginnen”, aldus Hoorens. “Het belangrijkste is dat we moeten blijven inzetten op kwaliteit en evenementen die niet weersafhankelijk zijn. Je mag niet vergeten dat een uitje naar zee sowieso vakantie is en blijft. Je kan wandelen, fietsen, genieten van de gastronomie, tal van attracties en evenementen, enzovoort. Uiteraard is de zon welkom, maar dat is een extraatje.”

Crisis is geen kustfenomeen

Hoorens merkt wel dat de economische crisis zich laat voelen. “Maar dat is geen kustfenomeen. Overal in Europa merk je dat mensen besparen. Er is een verschuiving naar kortverblijf, ook in appartementen en huisjes”, aldus de regiomanager.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier