Toerisme in Westhoek zit in lift

Redactie KW

In 2008 kwamen 10 procent meer toeristen op vakantie in de Westhoek in vergelijking met het jaar ervoor. Dat blijkt uit een trendrapport van Westtoer, het West-Vlaams provinciebedrijf voor Toerisme en Recreatie. Het zakentoerisme daalde dan weer lichtjes door de beginnende economische crisis.

Meer dan de helft van de vakantietoeristen kwam in 2008 uit eigen land, vooral uit Vlaanderen. Dat is een groei van 5 procent in vergelijking met 2007. De Westhoek is ook in trek bij de Britse toeristen.

Meer dan 65.000 Britten gingen in 2008 in de Westhoek op vakantie. Dat is een derde van het totaal aantal bezoekers en 20 procent meer dan in 2007.

Bij toeristen vallen vooral de natuur en de rust in de Westhoek in de smaak. Het aantal bezoekers voor attracties en musea steeg in 2008 met drie procent ten opzichte van 2007. De groei wordt vooral gerealiseerd door Bellewaerde, het vernieuwde Hopmuseum, het In Flanders Field Museum, het Memorial Museum Passendaele 1917 en het Openluchtmuseum Bachten de Kupe. In 2008 fietsten ook 1,1 miljoen recreatieve fietsers op het fietsnetwerk in de Westhoek.

De toeristen in de Westhoek spendeerden ongeveer 102 miljoen euro in 2008. Het toerisme in de Westhoek biedt direct en indirect werk aan 1.530 voltijdse werknemers. Verwacht wordt dat het aantal toeristen de volgende jaren in de Westhoek nog zal stijgen. Reden hiervoor is het eeuwfeest van de Eerste Wereldoorlog.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier