Toerisme in Leiestreek hield stand in crisisjaar 2009

Redactie KW

In 2009 bleven zo’n 200.000 toeristen overnachten in de Leiestreek. Dat is evenveel als het jaar ervoor. Een resultaat dat tot tevredenheid stemt, want 2009 was toch een crisisjaar en het toerisme in de Leiestreek is sterk verbonden aan de meeting- en de zakenmarkt.

Zowat de helft van de verblijfstoeristen in de Leiestreek is in de regio omwille van professionele redenen. Niettegenstaande de ongunstige economische situatie die wereldwijd heerste in 2009, wist dit segment in de Leiestreek goed stand te houden. Het belang van grote internationale beurzen zoals Busworld voor het verblijfstoerisme in de Leiestreek is in 2009 nog maar eens duidelijk aangetoond. De bestedingen van toeristen die omwille van professionele redenen in de Leiestreek verblijven is hoger dan die van de recreatieve vakantietoeristen, wat investeren in dit type van toerisme van groot belang maakt in de toekomst. Algemeen is wel een tendens te merken dat de verblijfsduur binnen dit segment korter wordt.

Het toerisme in de Leiestreek was in 2009 goed voor een omzet van 64,5 miljoen euro en verschafte werk aan zo’n 967 voltijdse equivalenten. Dit maakt van toerisme en recreatie een belangrijke en stabiele factor in een economisch belangrijke regio als de Leiestreek. (JRE)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier