Toerisme De Panne betreurt “stemmingmakerij van buitenlandse weerdeskundigen”

Redactie KW

De Panne blikt blikt terug op perfecte zomermaanden wat het weer betreft. De dienst toerisme betreurt echter “de stemmingmakerij van buitenlandse weerdeskundigen, over de ‘rotzomer’ die we tegemoet zouden gaan.”

Het zomerseizoen loopt voor Toerisme De Panne nog tot eind september. Op weerkundig vlak blikt Toerisme De Panne alvast terug op perfecte maanden juli en augustus: heel warme zomerdagen, veel zon en weinig regen. Toerisme De Panne betreurt de “stemmingmakerij van buitenlandse weerdeskundigen, over aangekondigde ‘rotzomer’.”

“Net wanneer de laatste twijfelaars definitief hun keuze maakten tussen een vakantie in het buitenland of een vakantie aan onze kust, ‘regende’ het berichten in de media over hoe slecht de zomer wel zou zijn”, aldus Peter Cappelle van de toeristische dienst van De Panne. De toeristische dienst vindt zichzelf geen weerdeskundige, maar weet wel dat dergelijke langetermijn-voorspellingen eigenlijk zinloos zijn. “Helaas hebben die wel een invloed op de potentiële toerist”, klinkt het. “Immers, de boekingen voor deze zomer zijn zeer laat op gang gekomen of toeristen verkozen meer zonzekere bestemmingen omdat ze werden afgeschrikt door de voorspellingen. Een correct weerbericht is daarom van groot belang. De website www.kustweerbericht.be checken is alvast een reflex die iedereen zou moeten hebben.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier