Toenemende belangstelling voor butlers

Redactie KW

Er is een groeiende belangstelling voor butlers. In de Brugse Hotelschool Ter Groene Poorte kun je een basis leggen voor een succesvolle internationale carrière. Vandaag waren de aankomende butlers te gast in het vijfsterrenhotel La Réserve in Knokke-Heist. De hele dag lang leerden ze er de kneepjes van het vak kennen en alles stond in het teken van Italiaanse etiquette.

Dit zijn studenten butler-intendant van de hotelschool Ter Groene Poorte van Brugge. Vandaag worden ze ondergedompeld in de mondaine sfeer van het nagelnieuwe hotel La Réserve. Een zevende jaar specialisatiejaar moet van deze mensen hedendaagse butlers maken. Yvette Verbeerst, gastdocente Etiquette : ” Op school kun je heel wat opsteken, maar de echte kneepjes van het vak leer je best op het terrein. Moderne butlers moeten immers heel wat weten en kennen”.

Topbutlers in het buitenland

Ook Maarten Van Outreve is oud leerling van Ter Groene Poorte en heeft inmiddels zijn strepen verdiend. Hij werkte in het Kempinski hotel en is nu in La Réserve aan de slag. Over enkele weken vertrekken de studenten ook naar New York voor een inlevingsreis in het butlerschap. Na dit zevende jaar in Brugge gaan sommige studenten ook in Engeland of Nederland doorleren om het daar te schoppen tot topbutlers. En dan ligt de wereld voor je open. Een poepsjiek leven waar studenten al tijdens hun opleiding in Brugge van houden.

Toenemende belangstelling voor butlers

Bekijk hier de reportage

(S.K./A.D.)

Meer vanavond in het nieuws vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier