Toekomst zestien bedrijven onzeker na goedkeuring Ruimtelijk Uitvoeringsplan

Redactie KW

De toekomst van zestien bedrijven in Brugge is hoogst onzeker, na de goedkeuring van het ruimtelijk uitvoeringsplan Brugge op de gemeenteraad van dinsdagavond. In dat plan wordt bepaald welke soort activiteiten mogen worden ontwikkeld op industriezones, zoals de Blauwe Toren en Waggelwater. Daar is geen plaats voor kleinhandel en kantoren, iets wat door de stad zelf al jaren wordt gedoogd.

Elektrohandel Profilec bijvoorbeeld vestigde zich twaalf jaar geleden op het bedrijventerrein Blauwe Toren in Brugge. Twee jaar geleden wou de zaakvoerder uitbreiden, en ontdekte toen dat z’n zaak eigenlijk zonevreemd is. “Al die tijd heeft niemand iets gezegd, we hebben zelfs nog verbouwd, daar ook een vergunning voor gekregen, en nu moeten we plots weg,” reageert Frederic Penel van Profilec verrast.

Net als Profilec vestigden zich de voorbije jaren zonder probleem heel wat kleinhandels en kantoren op Brugse industrieterreinen. In 2006 keurde de stad zelfs een versoepeling goed op de invulling van die gronden, om leegstand van bedrijfsgebouwen te vermijden.

Voor enkele bedrijven zou er nog een oplossing uit de bus kunnen komen, maar dan nog zijn negen bedrijven bedreigd. Frederic Penel van Profilec vindt dat ofwel iedereen moet geregulariseerd kunnen worden, ofwel niemand.

Volgens de stad is het enkel de Vlaamse overheid die over deze materie kan beslissen.

(jv)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier