Toekomst van oude spoorlijn tussen Adinkerke en Duinkerke blijft onduidelijk

Redactie KW

Al meer dan 250 mensen steunen de Facebookpagina ‘Red Spoorlijn 73 Adinkerke – Duinkerke’, waarop ook tegenstrijdige berichten over de toekomst van de spoorlijn te lezen zijn.

Nadat de geruchten over de uitbraak van het spoor tussen Adinkerke en Duinkerke werden aangekaart door werkgroep Trekhaak73 én weerlegd door Infrabel, werd de bewuste Facebookpagina opgestart. Na een kleine twee weken zijn er al meer dan 250 likes en kwamen er reacties uit binnen- én buitenland.

Uit die reacties noteert Trekhaak 73 dat in eigen land bepaalde mensen het bericht ontvangen hebben dat Infrabel niet denkt aan de ontmanteling van het spoor op Belgische bodem. Daartegenover hebben anderen de werkorders gezien om in alle stilte in de loop van het eerste trimester van 2014 dat spoor uit te breken.

Fietspad op komst?

Aan Franse kant werd meegedeeld dat het spoor tussen Roosendael en Leffrinkoucke zou worden uitgebroken ten voordele van het beloofde fietspad. Deze geruchten werden daarna met klem ontkend door de Communauté Urbaine de Dunkerque (CUD). Daarbij gaf de CUD nog volgende info: “Er is geen sprake van de uitbraak van dat traject van de spoorlijn in Frankrijk. Het gaat over het ontmantelen van de infrastructuur, die niet meer bruikbaar is als er opnieuw treinen zouden rijden. Dit gebeurt in het kader van het bouwen van een fietspad naast het bestaande spoor. Het stuk ‘groene Europese fietspad’ wordt dan aangelegd en zal ook op Vlaamse kant verder aangelegd worden.” De CUD heeft op 17 oktober van dit jaar bevestigd dat er, in het kader van de mobiliteit, een studie wordt uitgevoerd voor een indienstname van beter openbaar vervoer tussen Dunkerque en Adinkerke.

(JP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier