Toekomst Jaarbeurs in Expo Hallen Roeselare veilig gesteld

Redactie KW

Vlak voor de opening van de Jaarbeurs uitte afscheidnemend voorzitter Gilbert Cattrysse zijn ongerustheid over de toekomst van de beurs en dan vooral wat betreft de infrastructuur van de Expo Hallen. Geruchten deden immers de ronde als zou de stad van de hallen af willen. Schepen Kris Declercq kon Gilbert meteen geruststellen. “De hallen krijgen zeker een plaatsje binnen de uitwerking van de site.”

De Expo Hallen zullen ook in de toekomst onderdak bieden aan de Jaarbeurs. “In het nieuwe bestuursakkoord is vastgelegd dat we de hele site Schiervelde zullen herbekijken, daarbij ook de Expo Hallen”, aldus schepen voor economie Kris Declercq. “De hallen zullen zeker blijven maar grote aanpassingen of uitbreidingen zitten er zeker niet in. Daar is gewoon geen geld voor.”

“Wel willen we de locatie meer gaan exploiteren en de marketing er rond meer op punt zetten zodanig dat we in de toekomst nog meer beurzen kunnen organiseren. Infrastructureel zullen we wel zorgen dat alle benodigdheden zoals bijvoorbeeld een internetverbinding aanwezig is.”

De Jaarbeurs loopt nog tot en met 11 november in de Expo Hallen in Roeselare.

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier