Toekomst Aviflora onzeker na inbreuken op dierenbeschermingswet en geluidsoverlast

Redactie KW

Marnick Goossens, uitbater van het familiepark Aviflora langs de Bruggestraat, moest zich woensdag verantwoorden op de correctionele rechtbank in Kortrijk. Een buurman klaagde het park aan voor geluidsoverlast. Bovendien werden inbreuken op de dierenbeschermingswet vastgesteld. Sombere wolken dus boven het familiepark, dat het al zo moeilijk heeft en straks misschien geconfronteerd wordt met een boete of een gedeeltelijke sluiting.

Al jaren hebben buurtbewoners klachten over het park”, opende openbaar aanklager. Het probleem: Marnick Goossens wil 360 dagen per jaar plezier in het park voor jong en oud. Bij slecht weer dus ook binnen. Zo organiseert hij regelmatig feesten in de gebouwen van het park. “Maar die zalen voldoen niet aan de akoestische voorwaarden”, sprak de raadsman van de buurman. “Mijn cliënt woont tegenover het park. Op sommige momenten zijn de basgeluiden te horen tot in zijn tuin.”

60 inbreuken op dierenbeschermingswet

Een vijftal jaren geleden werden in het familiepark ook 60 inbreuken op de dierenbeschermingswet vastgesteld. “Het ging om diersoorten waarvan de eigenaar slechts één exemplaar in zijn bezit had en te kleine verblijven”, sprak de openbaar aanklager. “Voor sommige dieren was de situatie zelfs schrijnend.” De beklaagde deed heel wat inspanningen om de problemen te verhelpen.

(BWD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier