Toegankelijke fietslus voorgesteld in De Haan

Redactie KW

Maandagmiddag 27 juni, reden de gedeputeerden van de provincie West-Vlaanderen, Patrick Van Gheluwe en Dirk De fauw in de gemeente De Haan een toegankelijke fietslus in.

De route is de tiende toegankelijke fietslus langs de kust. Met het creëren van fietslussen wil men ook mensen met beperkingen meer recreatieve mogelijkheden bieden. De lussen zijn zowel voor rolstoelgebruikers als voor mensen met kleine kinderen, mensen met een beperking en minder mobiele senioren een opportuniteit.

De uitgetekende lussen zijn ook te vinden op de nieuwe website www.iedereenfietst.be . die vandaag werd voorgesteld. Voor die website werden maar liefst 360 km fietspaden geanalyseerd. De verzamelde informatie werd verwerkt en op de website geplaatst. Iedereen kan op de site zoeken naar een route die aan zijn wensen voldoet: met of zonder asfalt, met rustbanken, met fietscafé enzovoort. Het project was een samenwerking tussen de provincie West-Vlaanderen, Westtoer,vzw Westkans en het Vlaamse Ministerie van Toerisme.

(AV)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Zeewacht

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier