Toegang begraafplaats aan vernieuwing toe

Redactie KW

Eerstdaags starten aan de toegang van de begraafplaats in Moen vernieuwingswerken. Deze zullen een tijdje voor hinder zorgen.

De toegang tot de begraafplaats van Moen was doorheen de jaren stilaan versleten geraakt. Het asfalt brokkelde systematisch af, boordstenen waren scheef gereden en de bomen hadden hun beste tijd gehad. Dit deed de Dienst Groen & Openbare Werken beslissen deze toegang eens grondig te renoveren. Diensthoofd Dirk Vandromme: „Deze winter werden al de laatste overblijvende Cipressen verwijderd. Deze zullen vervangen worden door zuilvormige bomen die we dit najaar zullen aanplanten.”

Toegang heraangelegd

Halfweg juni zal het asfalt uitgebroken worden en zal de toegang volledig heraangelegd worden met decoratieve rode betonstraatsteen. „Ook de muurtjes aan de kant van de Sportstraat zullen terug opgebouwd worden. Door deze bestratingwerken zal de begraafplaats enkele dagen niet bereikbaar zijn langs deze toegang. We vragen dan ook op dat moment de ingang via het Sportterrein te gebruiken.”, aldus nog Vandromme.

(GJZ)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie Het Kortrijks Handelsblad) van vrijdag 11 juni 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier