Toch wielergala in Koolskamp

Redactie KW

Vorige week raakte bekend dat de wielergala-avond rond een eeuw Koolskamp Koers niet doorging, maar nu is er goed nieuws. Want op vrijdag 12 september is hetdan toch zover. Het feest grijpt plaats in cc ‘t Hofland. Ook de langverwachte DVD over een eeuw Koolskamp Koers zal daar voorgesteld worden.

De eerste editie van Koolskamp Koers werd in 1908 gereden en dus wilde het huidige Feest- en Sportcomité Koolskamp vzw het honderdjarig bestaan niet onopgemerkt laten voorbijgaan. Voorzitter Paul Haspeslagh en zijn medewerkers planden daarom, naast een pak andere activiteiten (waarover u alles in onze krant leest) een wielergala-avond en het uitbrengen van een DVD.

Moeilijke bevalling

Maar dat werd een moeilijke bevalling. Een eerste aangekondigde datum van 5 september werd vorige week herroepen, omdat Johan Museeuw en Freddy Maertens door omstandigheden moesten afhaken. Maar op vrijdag 12 september vanaf 19 uur is het dan toch zover in het cultureel centrum ‘t Hofland. Wim De Meyer (Focus-WTV) en Patrick Cornillie (met Jan David mede-auteur van het boek Een eeuw strijd voor de leeuwentrui en medewerker bij het wielermuseum in Roeselare) modereren en tal van gasten passeren de revue. Hebben onder meer (o.v.) toegezegd : Roger Decock, Eric Leman, Patrick Sercu en Freddy Maertens.

DVD is klaar

Het uitbrengen van een DVD over Vlaanderens oudste officieel nog bestaande wielerwedstrijd zat in een nog moeilijker kraambed dan de wielergalaavond. Maar ook dat is goed gekomen. De eerste exemplaren zullen dan ook op vrijdag 12 september in cc ‘t Hofland te verkrijgen zijn.(JD)

Dit artikel verscheen in de Krant van West-Vlaanderen (editie Weekbode Roeselare) van 29 augustus 2008

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier