Toch weer manche Ypres Westhoek Rally, maar niet in centrum

Redactie KW

Ook dit jaar zal de Ypres Westhoek Rally weer een klassementsproef laten starten in Mesen. Burgemeester Sandy Evrard bereikte hierover vandaag een akkoord met de organisatoren en provinciegouverneur Paul Breyne. Het gaat om de proef Mesen-Sauvegarde, die verreden wordt op vrijdag in de vooravond.

Maar in tegenstelling tot vorig jaar, toen de rally voor de eerste keer te gast was in Mesen, zal de startplaats niet meer op de markt zijn, wel in de landelijke en relatief afgelegen Nieuw-Zeelandersstraat.

„Hierdoor hoeven we niet meer het volledige centrum hermetisch af te sluiten, en blijft de hinder voor de bevolking beperkt”, aldus nog burgemeester Evrard.

Vorig jaar was er behoorlijk wat kritiek op het feit dat heel wat mensen voor uren niet in of uit hun huizen konden, en werden er van hogerhand ook vragen gesteld bij de veiligheid, waardoor een aantal opstellingen op de markt in extremis nog werden gewijzigd.

Dit jaar zal dit allemaal geen probleem vormen, want in het landelijke deel van de Nieuw-Zeelandersstraat staan maar enkele huizen. En de rallyrijders zullen na hun start niet richting centrum rijden : via de enclave van Mesen en de Nieuwkerksestraat zetten ze meteen koers naar Wulvergem.
(JRE)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van vrijdag 10 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier