Toch Poëziezomer, maar met lager budget

Redactie KW

Er komt deze zomer dan toch een opvolger voor de ‘Poëziezomer’ van Watou. Het nog naamloze project is in handen van Jan Moeyaert, intendant van Beaufort, en een aantal oud-suppoosten van de Poëziezomer.

De toekomst van de Poëziezomer zag er lang somber uit, nadat bezieler Gwy Mandelinck het eind september voor bekeken hield en naar Brugge trok. De provincie en de stad Poperinge werkten wel een alternatief uit, maar het plaatje bleek financieel niet te kloppen en een sabbatjaar leek onafwendbaar.

„Toch krijgt Watou deze zomer een kunstproject”, zegt gedeputeerde Gunter Pertry. „De provincie legt net als Poperinge 75.000 euro op tafel, en Cultuurminister Bert Anciaux komt ook met geld over de brug, zij het wat minder dan de verhoopte 150.000 euro.

Eerstdaags horen we of ook minister-president Kris Peeters, bevoegd voor Toerisme, en de Lotto subsidies vrijmaken. We gaan ervan uit dat we minstens evenveel bezoekers als vorig jaar naar Watou kunnen halen (15.000, red.) en merken dat er ook interesse is van privésponsors. Het vooropgestelde budget van 500.000 euro is te hoog gegrepen, 350.000 is een realistischer cijfer. Of dat voldoende is? Met Beaufort moeten we ook naar de zak zaaien, dat zal nu niet anders zijn.” (pjb)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (editie Het Wekelijks Nieuws West) van 24 april 2009.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier