Toch nieuwbouw voor Noordzee-Aquarium in Oostende

Redactie KW

Het Noordzee-Aquarium in Oostende wordt toch een nieuwbouw. Renovatie van het bestaande gebouw op de Visserskaai is niet meer haalbaar. Dat maakte Johan Vande Lanotte bekend op de jaarlijkse evaluatie van de ‘100 projecten’ die de SP.A voor deze legislatuur vooropstelde.

‘Vorig jaar opteerden we om het bestaande Noordzee-Aquarium te renoveren, maar architecten zeggen ons dat dit geen haalbare optie meer is’, zegt Vande Lanotte. ‘Alleen al de reparatie van de buitenstructuur zou 1 miljoen euro kosten en dan moet de binneninrichting nog aan de beurt komen. Daarom kiezen we voor een nieuwbouw op dezelfde plaats, maar dat zal niet meer voor deze legislatuur zijn.’

De SP.A rekende uit dat 48 van de 102 projecten voor deze legislatuur afgewerkt zijn. 47 zijn in uitvoering volgens plan, wat een totale score van 95 op 102 maakt. Zeven projecten leveren nog problemen op en daar is het Noordzee-Aquarium er een van. Ook het bouwproject op de Churchillkaai en de groenzone aan de Duinkerkseweg zullen voor de volgende legislatuur zijn. De overname van de luchthaven is afgevoerd omdat de kandidatuur van de groep rond de Oostendse haven niet werd weerhouden. De dossiers van de nieuwe jeugdherberg, het energiezuiniger maken van stadsgebouwen door privéfirma’s en het bouwproject voor alleenstaande ouders liepen vertraging op, maar daarin hopen de socialisten toch nog op een doorbraak in 2012.

(HH)

Meer in Krant van West-Vlaanderen (editie De Zeewacht)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier