Toch nachtopvang in Oostende tijdens winter

Redactie KW

In Oostende komt er deze winter dan toch nachtopvang voor daklozen. Dat is vanmiddag bekendgemaakt door de stad en het OCMW van Oostende. Tot voor kort hield de stad de boot af. Het bestuur wil niet langer dat alle daklozen van de regio worden doorgestuurd naar de stad aan zee. De welzijnssector van het CAW vreesde tot vandaag dat de daklozen van Oostende deze winter echt in de kou zouden blijven.

Twee winters lang heeft het nachtopvanginitiatief Imagine daklozen opgevangen in een oude school. Het OCMW en de stad laten, tegen alle verwachtingen in, weten dat dit ook deze winter kan. Toch blijft het stadsbestuur erbij dat het geen structurele oplossing is.

Ernstige zorgen

Het Centrum voor Algemeen Welzijnswerk maakte zich tot vandaag ernstig zorgen over wat er deze winter zou gebeuren. Het overleg met de stad en de hogere overheid over daklozen, liep op alle vlakken mank.

Vrijwilligers

Er is nog veel overleg nodig om de violen gelijk te stemmen. Het OCMW rekent immers op de vrijwilligers en het CAW om de nachtopvang te coördineren. Bovendien is ook duidelijk dat de accommodatie in de Vercamerschool niet optimaal is. De provincie gaf vorig jaar een toelage van 27.000 euro voor Imagine. Volgens Tine Wyns kost een beetje degelijke winteropvang voor dakloze mensen al snel meer dan 70.000 euro. (SK)

-Meer hierover vanavond in het nieuws op Focus vanaf 18 uur en stipt om 22 uur-

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier