Toch geen conclaaf in Oostende

Redactie KW

Het geplande weekendje aan zee van de Fortis-onderzoekscommissie is in het water gevallen. Na weken van muffe commissievergaderingen dacht voorzitter van de Commissie Bart Tommelein dat zijn thuisstad de ideale plaats was voor de afronding van het rapport. Een brief van het Brusselse hof van beroep strooide gisteren roet in het eten. De hoteliers en koks in Oostende schorten hun voorbereidingen op, want Tommelein en de commissie moesten het conclaaf in Oostende afblazen.

De bedoeling was in het Thermae Palace Hotel van Oostende de slotconclusies van de onderzoekscommissie neer te pennen. Alle commissieleden zouden hier in de stad aan zee samenkomen. Alles was mogelijk, een beetje golfen, wandelen op het strand, genieten van een mooie kamer met zicht op zee. Voor Oostende kon het een mooie promotie zijn.

Ook hier in de oude duivenschieting, een kasteeltje midden in de Oostendse hippodroom, was een diner voor de volksvertegenwoordigers gepland. Maar ook dit gaat niet door. Een brief zorgde ervoor dat heel wat conclusies van de commissie op los zand komen te staan.

In plaats van te genieten aan zee in de lente, zitten de volksvertegenwoordigers dit weekend met experts rond de tafel in het federale parlement. In het Thermae palace waren 37 kamers gereserveerd. In the Pigeon stond de tafel gedekt voor meer dan 50 mensen. Geen van beide rekent een schadevergoeding aan. Je weet maar nooit dat er nog eens zo legertje politici afzakt naar de kust.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier