Tineke is Flair Size Up Model 2010

Redactie KW

De 19-jarige Tineke Verslype is verkozen tot het Flair Size Up Model 2010. Ze sleepte een contract in de wacht met Ego Models, maar blijft met beide voeten op de grond. “Ik blijf mezelf”, vertelt ze overtuigd.

Het weekblad Flair verkiest jaarlijks een Size Up Model. Tineke Verslype uit Oostende zag de oproep. „Op de laatste dag van inschrijving stuurde ik vier foto’s in”, verklapt ze. „Na verschillende fotoshoots en presentaties voor de jury, haalde ik het op zaterdag 10 april van 100 kandidaten. Ik was best verrast, want ik had geen ervaring als model.”

Geen modellenmaten

„Deze wedstrijd hanteert niet de traditionele modellenmaten 34/36. Ik begrijp dan ook niet goed de reacties van vrouwen die vonden dat de modellen voor de wedstrijd te dik waren. 42 /44 is de maat van de gemiddelde vrouw en ik heb maatje 42″, vertelt Tineke, die als hoofdprijs een contract bij Ego Models in Amsterdam won en het hele jaar door in verschillende producties in Flair te zien zal zijn.

Mc Donalds

Concessies moet de 19-jarige vrijgezel niet doen : „Ik hoef niet te letten op mijn eten. Ik kwam laatst terug van een fotoshoot en ben gestopt bij de Mc Donalds.” Ze blijft met haar beide benen op de grond : „Na enkele maanden evalueer ik hoe het loopt. Gelukkig woon ik nog thuis en krijg ik raad van mijn moeder en stiefvader.”

(EFOO)

Uitgebreide versie in Krant van West-Vlaanderen (Editie De Zeewacht) van vrijdag 23 april 2010

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier