Tim Boury uit Roeselare krijgt titel van Jonge Topchef van restaurantgids Gault & Millau

Redactie KW

De West-Vlamingen scheren hoge toppen in de nieuwste editie van Gault & Millau.

De restaurantgids benoemt Tim Boury van restaurant Boury in Roeselare tot Jonge Topchef van Vlaanderen. Table d’Amis in Kortrijk van Matthieu Beudaert is dan weer het beste groenterestaurant. Naast de titels deelde de ginds ook heel wat punten uit aan West-Vlaamse restaurants. Tim Boury kreeg een 16 op 20 en Beudaert werd beloond met een 17. Nog een West-Vlaamse, Cora Moerman van het restaurant De Zuidkant in Damme, werd door de gids genomineerd als gastvrouw van het jaar.

Top 5

In de top vijf in West-Vlaanderen verandert er niets. Alle restaurants krijgen dezelfde score als vorig jaar. Het gaat om “Hertog Jan” uit Brugge (18,5), “In de Wulf” uit Dranouter (18,5), “De Karmeliet” uit Brugge (18), “De Jonkman” uit Sint-Kruis (18) en “Bartholomeus” uit Knokke-Heist (18).

(A.D.)

Meer vanavond op Focus & WTV vanaf 18u00

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier