Tijdens Santé-campagne in Roeselare moet de bob blazen

Redactie KW

Niet zij die gedronken hebben, maar de bob van dienst moet blazen tijdens de alcoholpreventie Santé-campagne komend eindejaar. Twaalf restaurants engageerden zich om op deze manier de tafelgasten te sensibiliseren voor de mogelijke gevaren van drinken en rijden.

De Santé-campagne loopt in feite al sinds vorige zomer en spitste zich vooral toe op jongeren. Navraag leert dat er momenteel weinig aandacht gaat naar alcoholgebruik bij volwassenen. “Dus was een actie op maat noodzakelijk”, vertelt schepen Griet Coppé. “Dat doen we, in kader van het jaarthema Roeselare aan tafel, met een culinaire toets.”

Twaalf restaurants nemen deel aan de actie. “Aan het begin van de avond zal gevraagd worden wie de bob aan tafel is. Aan het einde van de avond zal gevraagd worden om te blazen in een zakje. Die zal meteen duidelijk maken of de bob zijn taak goed volbracht heeft of niet. Indien wel maakt hij kans op een leuke prijs. Indien niet hopen we dat de conclusies getrokken worden. De restauranthouder zal dan een taxi of een ander alternatief adviseren.”

Ook tijdens het eindejaar zullen de alcoholcontroles in de politiezone nog een stuk opgedreven worden.

(TD)

Meer in Krant van West-Vlaanderen, editie De Weekbode Roeselare.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier