Tijdelijke werkloosheid in Sunparks De Haan en Oostduinkerke

Redactie KW

De parken van Sunparks in De Haan en Oostduinkerke sluiten tijdelijk hun deuren. Tijdens deze periode van het jaar is er altijd een lage bezetting in de parken. De directie maakt van de gelegenheid gebruik om de parken beurtelings te sluiten en op te knappen. De zwembaden krijgen een volledige renovatiebeurt.

Het park in De Haan is dicht tot aan de krokusvakantie. Aan het zwembad gebeuren indrukwekkende renovatiewerken. Het park in Oostduinkerke gaat dicht vanaf 2 maart tot aan de paasvakantie. Ook daar komen er grote werken aan het zwembad. Januari en februari zijn traditioneel kalme maanden voor de parken.

“Het is voor Sunparks geen opportuniteit om vakantiewoningen te verhuren zonder dat klanten gebruik kunnen maken van Aquafun,” zegt Sandra Vermeulen. “Daarom hebben we besloten om het park dicht te doen en de gasten die in De Haan geboekt hebben om te boeken voor Oostduinkerke en omgekeerd.”

Niks aan de hand zegt het park. Alleen de horecamedewerkers en de schoonmaakploegen zijn tijdelijk werkloos, de technische mensen en bedienden blijven aan het werk. Toch staat de christelijke vakbond sceptisch tegenover de reden tot tijdelijke sluiting. De vakbond volgt de situatie op de voet. Maar die ongerustheid is ongegrond, aldus het park.

” Wij doen heel wat investeringen omdat wij geloven in de toekomst van het product,” zegt Vermeulen. “Ook in deze economische moeilijke tijden zien wij dat de vraag blijft om kortbij in België op vakantie te gaan. Vandaar dat wij dit niet zien als een bedreiging, maar als een opportuniteit.”

Het park lanceert ook een nieuw logo en een nieuwe dienstverlening. Klanten willen meer en meer de regio rond het park ontdekken.

“Vandaar dat wij een extra service zullen aanbieden die tourist guide heet waar de klanten pakketjes kunnen krijgen om dingen in de omgeving te ontdekken.”

Tegen de paasvakantie draaien beide parken weer op volle kracht.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier